Не може да гарантираме на хората, че като се имунизират,

...
 Не може да гарантираме на хората, че като се имунизират,
Коментари Харесай

Ваксините са безполезни срещу „Флирт“-а, намекна доц. Кунчев след ново боледуване от COVID-19

 Не може да подсигуряваме на хората, че като се ваксинират, няма да ги хване, призна основният държавен здравен контрольор

Заразяването с „ Флирт “ е доста по-лесно спрямо другите разновидности на COVID-19. Протичането обаче не е толкоз тежко. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той показа, че предходната седмица го е преболедувал.

„ Не съм последовател на всеобщата имунизация, защото новите разновидности съумяват да заобиколят основаният и от имунизациите, и от преболедуването имунитет. Не може да подсигуряваме на хората, че като се ваксинират, няма да ги хване “, призна доцентът. 

След като водещият Златимир Йочев посочи, че пред лекарските кабинети се вият опашки и попита от какво най-често боледуват хората в този момент, доцентът сподели, че от COVID-19. 

“60-65 % от случаите са хора с ковид. Този коронавирус обаче не е ония, който познаваме от времето на пандемията. По-леко се боледува “, твърди Кунчев.  

„ Не е толкоз казуса с нарасналата температура, колкото с горните дихателни пътища. Изчезва за два-три дни усетът, чувстваш се разрушен, изнемощял и се стига до продължителна, неприятна кашлица, която е остра и суха. Преминава обаче да три дни “, добави той. 

Доцентът показа, че не е ходил на доктор, само че си направил бърз тест. 

„ Жена ми го изкара преди мен. Това е последният вид, който сега циркулира в Европа “, посочи той.

Това, което казахме, че COVID-19 ще стане едно респираторно заболяване от многото други, се случи, разяснява Кунчев. Той предлага имунизация на възрастните хора с хронични болести. 

Още при започване на изявлението водещата Мария Цънцарова го изненада с въпроса дали той е доцент Ангел Кунчев, след което посочи, че гледала реклама, в която бил забъркан и изкуствения разсъдък. 

„ Много ми е неприятно, тъй като употребявайки облика ми, разчитат на това, че хората ми имат доверие и то страдащи, които търсят метод да си облекчат болката. Изкуственият разсъдък им популяризира някакво кремче за стави на цена към 70 лв.. Ако е единствено до парите, тъпо! Дано единствено това, което популяризират, да не е нездравословно! Никой не знае какво тъкмо им оферират. Предполагам, че е нормално кремче за стотинки “, съобщи доцент Кунчев.  

„ През последната седмица имах към 20 позвънявания. Повечето са от чужбина и те ме питаха къде да ми изпратят парите “, прибавя той. 

„ Сървърите, които измамниците употребяват, са в страни, с които нямаме контракти за правна отбрана, а даже и да имахме, тези хора сменят рекламните изявления за няколко часа. Хората не би трябвало да са толкоз доверчиви “, сподели още основният държавен здравен контрольор. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР